سخنان پزشکیان درباره دلایلی که زیر بار قانون حجاب نرفت: باور با زور و نفرت ساخته نمیشود/ وحدت جامعه اولویت دارد/ موجی راه نمیاندازم که نتوانم جمع کنم
رییس جمهوری ایران در جمع خبرگان به صراحت گفت که چرا به قانون جریمه های حجاب تن نداده است.
مسعود پزشکیان رییس جمهوری ایران که به قم سفر کرده بود در ششمین اجلاسیه خبرگان رهبری شرکت کرد و به صراحت و بدون لکنت گفت که چرا به قانون جریمه های حجاب تن نداده است.
او گفت: باور عمومی را با زور نمی توان ایجاد کرد و کاری انجام نمی دهد که به وحدت عمومی خدشه وارد سازد و موجب سوء استفاده دشمنان شود و به نارضایتی عمومی بینجامد و به خاطر حجاب نباید دختران و زنان را بی دین کرد.
پزشکیان یادآور شد: انتخاب خود او در دانشگاه و هنگامی که تنها دو دختر دانشجو چادری بوده اند یکی از آن دو بوده که متخصص زنان هم شد ولی باور و اعتقاد با زور ایجاد نمی شود.
اشتهار رییس جمهور پزشکیان به تدین و صداقت و جایگاه خطیر او مانع آن شد که برخی اعضای خبرگان که از تریبون ها مدام به دولت می تازند و هر هفته درباب حجاب سخن می گویند کلامی در نقد و اعتراض بگویند و رییس جمهوری غیر معمم ایران در جمع فقیهان به صراحت دلایل خود را در تن ندادن به تعیین مجازات دنیوی برای یک حکم شرعی صریح و روشن بر شمرد از این قرار:
-من از اقداماتی که دشمنان بتوانند از آن سوء استفاده کنند پرهیز میکنم. نباید کاری بکنم که انقلاب زیر سوال برود. اگر احساس کنم با اقدامی وحدت ملی خدشهدار میشود، آن کار را نمیکنم، چون وحدت برای من اولویت دارد.
-وحدت برای من اولویت دارد و هرگز کاری نمیکنم که وحدت ملی را خدشهدار کند.
- مسیر باید به گونهای هدایت شود که امکان اصلاح فراهم باشد، نه اینکه نوع برخورد باعث تقابل گردد؛ این شیوه نقض غرض است. چگونگی حفظ وحدت و انسجام داخلی مهمترین و اولویتدارترین مسئلهای است که بنده به عنوان فردی که اعتقادات خود را بر این مبنا آموختهام، به آن باور دارم.
- نوع برخورد با مردم از منظر اعتقادی ریشه در آموزههای دینی ما دارد. در قرآن خطاب به حضرت داوود آمده راهی که از مسیر حق خارج شود، عذاب عظیم در پی خواهد داشت. ریشه همه دعواها، هوای نفس است؛ اگر نفس در میان نباشد، دلیلی برای نزاع باقی نمیماند.
- انصاف و عدالت نسبت به مردم، صرفنظر از قومیت، جنسیت، باور یا اعتقاد، باید مبنای حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی باشد.