اولین و بزرگ‌ترین خطر استفاده مداوم از بازی‌های کامپیوتری عادت کردن به آن است.

در ابتدای ورود بازی‌های کامپیوتری تصور می‌شد این سرگرمی جدید فقط یک بازی است اما خیلی طول نکشید تا همگان متوجه شوند که همین بازی‌های سرگرم‌کننده چقدر می‌توانند به کودکان ما آسیب بزنند و نوجوانان را با مشکلات فراوانی مواجه سازند. امروزه ثابت شده است که یک بازی کامپیوتری حاصل چندین ساعت تفکر، تحقیق و پژوهش گروهی از انسان‌هاست که منافع و اهداف خاصی دارند که آن را در قالب یک بازی جذاب و پر هیجان ارائه می‌کنند.
تعداد کلمات 1345 / تخمین زمان مطالعه 7 دقیقه  
 

فرهنگ بازی با کودکان

بازی باید به انتخاب کودک باشد نه به انتخاب والدین، در این مورد هرگز عقیده خود را بر او تحمیل نکنید.
ـ باید به کودک اجازه داد که گاه در بازی‌ها برنده باشد و گاه بازنده! از این که همیشه به خاطر او شکست بخوریم و توجهی به برنده شدن او نداشته باشیم و یا همیشه شکست بدهیم او را، پرهیز کنیم تا به روحیه او لطمه وارد نشود.
ـ وقتی کودک به تنهایی سرگرم بازی است و در خیالات خود غرق است، وارد تنهایی او نشویم، آرامش او را بر هم نزنیم و هرگز مسخره‌اش نکنیم.
ـ بهتر است پدر و مادر بازی‌هایی با کودک‌شان انجام دهند که علاوه بر استفاده از قدرت ابتکار و تخیل، تنوع و جذابیت هم داشته باشد.
ـ خرید اسباب‌بازی‌های گران قیمت و متنوع، به تنهایی رضایت خاطر کودک را فراهم نمی‌کند و کودک بیش از آن‌ها نیاز به همراهی پدر و مادر و تعمیق رابطه‌اش با آن‌ها دارد.
ـ بازی با کودکان را کسر جایگاه ندانید و اطمینان داشته باشید یکی از مفیدترین کارها، بازی کودکانه با بچه‌هاست.
 

اسباب‌بازی

ـ معمولاً والدین بیشتر از کودکان نگران خراب شدن اسباب‌بازی‌ها هستند. چرا که برای خرید آن‌ها مبلغی را پرداخت کرده‌اند و کودک بی‌توجه به ارزش مادی آن‌ها، در پی کنجکاوی و شیطنت خود از آن وسیله استفاده می‌کند.
ـ اسباب‌بازی‌های کودک نباید طوری باشد که با یک فشار متلاشی شود و نباید آن قدر گران قیمت باشد که کودک نتواند به راحتی با آن‌ها بازی کند.
ـ اسباب‌بازی خوب باید امکان پرت کردن، کشیدن، به هم زدن و تحمل فشار را داشته باشد تا به پرورش کودک و افزایش توانایی‌های او کمک کند.
ـ اسباب‌بازی باید علاوه بر بعد بازی، بعد ارتباط و یادگیری را هم داشته باشد.
ـ توجه کنیم که میل و علاقه کودک را در خرید اسباب‌بازی ملاک قرار دهیم نه سلیقه خودمان را.
ـ هر اندازه اسباب‌بازی قابلیت تولید و خلاقیت بیشتری داشته باشد، ارزشمندتر است.
ـ هر چیزی که برای کودک سرگرم‌کننده و مفید باشد قابلیت اسباب‌بازی شدن را دارد. مثل قوطی‌های خالی، ظرف‌های یکبار مصرف و دور ریختنی، تکه‌های پارچه، تکه‌های کاغذ و... در واقع هر چیز تمیزی که خطری برای کودک نداشته باشد می‌تواند وسیله بازی او شود و لزوماً خرید اسباب‌بازی مورد تأکید نیست.

تمامی حقوق این محفوظ و متعلق به با تارنمای دیار فردوس می باشد.

طراحی و اجرا "یکان پرداز آسیا"

Template Design:Ypa Group