جشنواره کدو با همت انجمن تلاریه با حضور فردوس حاجیان معلم برگزیده یونسکو رنگ و بوی تازه ای به خود گرفت . تکرار یک نوستالژی در جمع هزاران نفر از بازدیدکنندگان این جشنواره با اجراى برنامه قديم شهرك الفبا که با حضور يكى از قديمى ترين نوازندگان شهرك الفبا جناب جمشيد نيكوزاد و دکتر فردوس حاجیان مبتکر شهرک الفبا برگزار شد موجب رونق بیش از پیش این جشنواره شد.

جشنواره کدو که توسط انجمن تلارپه با همکاری بنیاد هم اندیشان تبری و مجموعه گردشگری عمارت بزرگی و شورا و دهیاری وسطی کلا و همراهی اداره های ارشاد ، میراث ، میراث ، آموزش وپرورش ، ورزش و جوانان و ....برگزار شد , نخستین جشن کدو استان  بود که در روز پنچشنبه ۱۵ شهریور ۹۷ در وسطی کلا  قائمشهر میزبان هنرمندان و فرهیخنگانی همچون دکتر فردوس حاجیان معلم برگزیده یونسکو , هنرمندان طنز پرداز كشور, كيوان ملكى سوادكوهى و بهروز رستگار شاعر,رجب على فلاح عروسك ساز و كارگردان چيره دست عروسكى بود .

در این جشنواره که با حضور انجمن هاى مردم نهاد و خيريه ها و نيز توليدى هاى كوچك و زودبازده به ويژه بانوان ,دوچرخه سواران و طرفداران طبيعت و محيط زيست , و اجراى هنرمندانه على حسن نژاد و گروه موسيقى بومى تحت حمايت و رهبرى ايشان با عواملی همچون احمد وليپور مدير عامل انجمن فرهنگی تلارپه , هادى اكبرى وسطى كلايى دبير جشنواره و همراهی فرماندار و شهردار و شوراى شهر قائمشهر و شوراى روستا برگزار شد رویکرد فرهنگی را دنبال می کرد .

 

فرامرز بزرگی رئیس شورای سیاست گذاری این جشنواره گفت:  بازارچه محلی و نمایشگاه جانبی جشنواره از ساعت 11 صبح آغاز به کار کرد و با شروع ویژه برنامه جشنواره از ساعت 15 تا 19 این جشنواره کار خود را به پایان رسانید.

بنیانگذار مجموعه گردشگری «اساره سو» برنامه های اصلی جشنواره کدو را اجرای مراسم آئینی، فرهنگی، بازی های محلی و  موسیقی دانست .

 

وی بزرگی تقویت سرمایه اجتماعی و افزایش همدلی، هم چنین رشد و توسعه آیین ها و فرهنگ بومی را از اهداف این جشنواره بیان کرد و افزود: از دیگر هدف های جشن کدو، توسعه محصولات غذایی محلی، توجه بیشتر به میراث  و هنرهای دستی، همراهی با محیط زیست و منابع طبیعی و رشد و ترویج فرهنگ گردشگری است.

 

وی در ادامه اظهار کرد: بیشتر خانواده‌های مازندرانی، در گوشه آشپزخانه‌شان یک یا چند کدو نگه می‌دارند و یکی از اصیل‌ترین خوراک‌های مردم نیز هم«کَئی پِلا» است.

 

به گفته این فعال گردشگری، کدو که خواص دارویی زیادی دارد، نمادی متفاوت برای ساکنان مازندران است و قدیمی‌ترها علاوه بر مصرف کدو در آش های محلی، در طول هفته دست‌کم یک بار «کئی شی» یا «کئی پلا» را سر سفره می‌گذاشتند.

? محسن اکبرپور

تمامی حقوق این محفوظ و متعلق به با تارنمای دیار فردوس می باشد.

طراحی و اجرا "یکان پرداز آسیا"

Template Design:Ypa Group